Delegatie Omloop van Bedum bezoekt jubileum Friedesfartmuseum

geplaatst in: Nieuws | 0

Op vrijdag 24 november werd er in het Duitse Klein Mühlingen gevierd dat het Vredeskoersmuseum zijn 10-jarig jubileum vierde. Een feest waar ook een delegatie van het bestuur Stichting Omloop van Bedum bij aanwezig was.
Bestuursleden Be Huizing, Jaap Lijfering, Warntjo Blokzijl, Bauke Dijkstra en vrijwilliger Anko Bakker vertegenwoordigen de Omloop van Bedum op het feest waar tal van prominenten uit de Duitse Radsport aanwezig waren zoals de in Nederland ook bekende Olaf Ludwig. Prominenten die precies als de bouwers van het Vredeskoersmuseum in het zonnetje werden gezet. Iets wat door de delegatie uit Bedum ook gebeurde richting Horst Schäfer, de grote animator achter het Vredeskoersmuseum.

 

omloop van bedum Horst Schäfer

Zittend van links naar rechts: Anko Bakker en Horst Schäfer.
Staand van links naar rechts: Bauke Dijkstra en Warntjo Blokzijl

De Duitser is al een groot aantal jaren een graag geziene gast in Bedum en vandaar dat er een delegatie naar Klein Mühlingen was afgereisd die samen met nog ruim 300 gasten aanwezig waren om het feit te vieren dat het Friedesfartmuseum zijn jubileum vierde. Een jubileum wat niet de laatste zal zijn want er zijn vergevorderde plannen om de vredeskoers, wat vroeger als tegenhanger van de Tour de France werd gezien, in 20 18 weer op de kalender te plaatsen.