Programma 2011

geplaatst in: Nieuws | 0

 

 

De 28ste Omloop van Bedum zal worden gehouden op dinsdag 21 juni 2011.

–  ZOMERMARKT van 13.00 uur – 21.00 uur.
–  PROMINENTENKOERS:  start om 18.00 uur.
–  WIELERKOERS “OMLOOP VAN BEDUM”: start om 19.00 uur.

Parcours als voorheen met start op de Molenweg – Boterdiep Wz. – Wilhelminalaan – Stationsweg.

Wielerronde Omloop van Bedum dinsdag 21 juni 2011

met toppers en prominenten.

Dinsdag 21 juni 2011 is het weer zover. Dan is Bedum weer helemaal in de ban van de fietst, met  een waar wielerspektakel! Voor de 28e keer zal de bekende Omloop van Bedum  www.omloopvanbedum.nl worden gehouden. Het parcours is weer als vanouds, start en finish voor de RABO bank op de Molenweg, daarna Boterdiep Wz, dan de Wilhelminalaan en de Stationsweg om vervolgens de Molenweg weer in te slaan. Dat de Omloop van Bedum goed staat aangeschreven, blijkt wel uit de vele inschrijvingen die al binnen zijn.

Van de 120 renners, die meedoen,  zijn er ook enkele buitenlanders aanwezig. Naast de Nederlanders zullen er Chinezen, Engelsen, Belgen en Duitsers starten. De organisatie is benieuwd  wie er na  53 ronden, die gereden moet worden,  als eerste zal finishen. De renners komen graag naar Bedum vanwege een veilig en mooi parcours, maar ook vanwege de prijzen die er te verdienen valt met de premiesprints. Daar hebben de vele sponsoren, die dit alles mogelijk hebben gemaakt, aan bij gedragen. Voor de vele bezoekers is het aantrekkelijk om vanaf  de zijlijn te zien dat er met snelheden van 70 km. per uur,  en elegant de wielrenners de 100 kilometer afleggen. Het startschot zal om 19.00 uur  worden uitgevoerd door Burgemeester Henk Bakker.

Prominentenkoers.

Door het succes van voorgaande jaren zal er, in samenwerking met ’s Heeren Loo Opmaat, weer een korte prominentenkoers worden gehouden met duofietsen. Dit wielerspektakel zal voor aanvang van de Omloop van Bedum starten om 18.00 uur. Jannes Klaassen van Opmaat treed op als speaker en geeft uitleg over het duofietsen, waar bewoners van Opmaat met een beperking veel plezier aan beleven. Verschillende prominenten zullen de duofietsen bemensen, waaronder journalist Harm Vonk, Radio/ TV journalist Henk Kok, Burgemeester Henk Bakker, Rabobank onderdirecteur Karl Pladett, ons aller Jaap Nienhuis voormalig weerman, de Bedumer volleybalspeler van Lycurgus Willem Maarten Heinz, de bekende entertainer Arno van der Heyden, de directeur van Seaports en voorzitter “vrienden van Opmaat” Harm Post, de vader van Arjen Robben Hans Robben en de man van het Huis van de Sport Rob de Waard. Een geweldige ploeg prominenten om op de duofiets samen met bewoners van Opmaat te fietsen,  en proberen als eerste te eindigen.

Het bestuur bestaat momenteel uit Johan Arends, Piet Lanting, Jaap Lijfering, Henk Panneman, Bé Huizing en Henk van der Velde (voorzitter).

Bedum hoopt op dinsdag 21 juni vele bezoekers te ontvangen. Zij zullen ontdekken dat er veel  te beleven valt voor en tijdens de 28ste  Omloop van Bedum.

Tot rondemiss 2011 is benoemd Leonie Heemstra  van Kapper Richard. Zij zal de organisatie bijstaan met de uitreiking van de prijzen.

Laten we de verschillende activiteiten nog even op een rijtje zetten:

De Braderie zal in het centrum van het dorp aan de  Grotestraat, Kerklaan, en Kleinestraat en het Belevingsplein voor het Gemeentehuis worden gehouden en er  zullen een 80 standhouders in grote variatie aanwezig zijn, met een uitgebreide horeca. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom op de Braderie.

Voorafgaande aan de Omloop van Bedum om 18.00 uur zal de Prominentenkoers met duofietsen worden gehouden.

De Omloop van Bedum zal starten om 19.00 uur. De spectaculaire wielerronde, met 120 renners, over 53 ronden  en 100 km voor de boeg over één van het snelste parcours  van Nederland.

Garage Velting zal dit jaar de wielrenners over het parcours begeleiden met snelle auto’s .

Om de kosten van deze dag binnen de perken te houden heeft de Stichting Wielerronde Bedum vele sponsoren bereid gevonden om een geldelijke bijdrage te leveren.

Daarnaast  is er een groep van Vrienden van de Wielerronde. Voor slechts 5 euro kan men zich aanmelden als Vriend van de Wielerronde. door overmaking van 5 euro op 3058.27.766 ten name van Vrienden van de Wielerronde Bedum.

VEEL ACTIVITEITEN OP DE BRADERIE DINSDAG  21 juni 2011 de dag van de Wielerronde “OMLOOP VAN BEDUM”.

Dinsdag 21 juni 2011 zijn er veel activiteiten op een gezellige BRADERIE. Vanaf 13.00 uur staan de standhouders klaar om het publiek te ontvangen. Voor de  braderie hebben zich tot nu toe al zo’n 80 standhouders aangemeld. Daarmee is bijna alle beschikbare standruimte bezet. De standhouders komen uit het hele land. “Men wil graag naar Bedum toe, omdat het een drukke, maar vooral een gezellige braderie  is met veel diversiteit en met aansluitend de grote Wielerronde “Omloop van Bedum”, aldus de marktmeester Piet Lanting. Naast de braderieactiviteiten heeft Piet Lanting de aantrekkelijkheid voor een bezoek verhoogd met leuke ontspanning. Zo zal de succesvolle Dansschool Marijke uit Bedum met een demo team verschillende voorstellingen geven, waaronder de zumba dans. Daarnaast worden we verrast met de klanken van het prachtige draaiorgel “Pronkjewail “uit Groningen. Dit draaiorgel is geheel gerestaureerd uit de giften, die bij het afscheid van oud burgemeester Jacques Wallage in Groningen werden gegeven. Daarnaast komen er twee dweilorkesten en Brassband HEMAN uit Zuidwolde  de stemming verhogen tijdens de wielerronde.

De braderie blijft op dezelfde plek in het centrum van Bedum. Samen met de horeca van Bedum zal de braderie er zeer aantrekkelijk uit zien.

Bedum is weer helemaal in de ban van vele activiteiten en van de fiets. De derde dinsdag in juni is uitgegroeid tot een waar wielerspektakel. Voor de 28ste  keer zal de bekende Omloop van Bedum www.omloopvanbedum.nl   worden gehouden. Start en finish is op de Molenweg, daarna gaan de renners over Boterdiep W.z., Wilhelminalaan, en de Stationsweg om daarna via de Molenweg verschillende premiesprints te pakken. Deze premiesprints zijn beschikbaar gesteld door onze sponsoren. Zowel voor de renners als voor het publiek een spectaculaire wielerronde. Voor de 120 renners is het afzien in de 53 rondes die gereden moet worden om als eerste te finishen. De renners komen graag naar Bedum vanwege een veilig en mooi parcours in het centrum van het dorp Bedum. Het is één van de snelste parcours van Nederland, met topsenlheden van wel 70 km per uur.

Rondemiss 2011

Leonie Heemstra werkzaam bij kapper Richard van de Kapelstraat zal dit jaar optreden als Rondemiss 2011. Aankleding en verzorging zal door de sponsoren One Way en Kapper Richard worden verzorgd.

Het bestuur van de Stichting Wielerronde Bedum heeft het hele jaar gewerkt aan de organisatie. Zij hoopt hiermee vele activiteiten op poten te hebben gezet, om er een prachtige  MIDZOMERAVOND spektakel van te maken”, aldus het bestuur.

Renners:

Deelnemende renners Wielerronde Omloop van Bedum op dinsdag 21 juni 2011.

1   AALZEN ALMA  AUGUSTINUSGA

2   UMBERTO ATZORI  ZORGVLIED

3   SJOERD BAKKER  GRONINGEN

4   BART BARKHUIS  NORG

5   THORSTEN BICKEL  OLDENBURG

6   NIELS DE BLAAUW  GIETEN

7   THIJS BODDEUS  GRONINGEN

8   GERDIN BOELENS  GRONINGEN

9   JELLE BOLDING  HOOGHALEN

10  JOS BOONSTRA  PEIZE

11  JAN BOS  NIEUWEHORNE

12  HENK BOS  DRACHTEN

13  MARCO BOS  RODEN

14  MELVIN BOSKAMP  LEEK

15  MARK BOSLOPER  VEENHUIZEN

16  JOSUA BROUWER  HEERDE

17  MARC DE BRUIN  GRONINGEN

18  MARTEN BULLEMA  TOORNWERD

19  GLENN CLERMONTS  BELLINGWOLDE

20  GERARD VAN DIJK  RODEN

21  ATZE DIJKHUIS  GRONINGEN

22  JAN DIJKSTRA  DRACHTEN

23  ADRIK ELZING  SCHOONEBEEK

24  JAN ESSERS  WOLVEGA

25  YTZEN FABER  HEERENVEEN

26  JOS FEIKEN  MUNTENDAM

27  FOLKERT DE HAAN  GRONINGEN

28  SIERK-JAN DE HAAN DOKKUM

29  BINNE-PIER DE HAAN OUDEGA

30  BAS DE HAAN  MEEDHUIZEN

31  BINNE DE HAAN  GRONINGEN

32  WOUTER HAAN  BEDUM

33  MART HAMBERG  VALTHERMOND

34  CHRISTOPH HAXEN  DUITSLAND

35  DORUS HEIJNEN  GRONINGEN

36  ADRIAAN HELMANTEL  ASSEN

37  RUBEN HOEKSTRA  TJERKGAAST

38  LARS HORRING  VALTHE

39  MARK VAN HOUTEN  BOKSUM

40  FRANK HUISMAN  EELDE

41  VINCENT HUITING  BEETSTERZWAAG

42  XANDER KALK  EMMEN

43  JEROEN KEIZER  MUNTENDAM

44  JAAP KETELAAR  ADUARD

45  FILIP KIEWIET  DE WILP GN

46  ANDRE KIP  WINSCHOTEN

47  MARTIJN KNEVELBAARD  EMMELOORD

48  MARTIJN KNOL  HASSELT

49  RAYMOND KOCH  NIJEVEEN

50  JAN-ALBERT KRANS  DE WILP GN

51  BERT KRANS  DE WILP GN

52  JEROEN KREGEL  HOOGEZAND

53  BAS DE LANGE  GRONINGEN

54  ALEX DE LANGE  GRONINGEN

55  COR VAN LEEUWEN  BORGER

56  ADRIE LINDEMAN  ASSEN

57  JAN JORRIT LUBBEN  EMMEN

58  MARCO MASSINK  HAREN

59  PETER MERX  WARFHUIZE

60  LOEK MULDER  GRONINGEN

61  FOKKE POSTMA  BURGUM

62  STEFAN POUTSMA  PEIZE

63  JOHAN PROCEE  GRONINGEN

64  ONNO REIJNHOUT  DONDEREN

65  ELMAR REINDERS  EMMEN

66  ALBERT SCHURER  BAKKEVEEN

67  BAS SELDENRIJK  BORGER

68  BRAM SLAGER  GRONINGEN

69  TIJL VAN DER STEEG  WINKEL

70  DENNIS STEVERINK  ASSEN

71  MARK STOKREEF  MARKELO

72  WIM STROETINGA  OLDEBERKO

73  HARRY SWEERING  SNEEK

74  SENT TISSINGH  GRONINGEN

75  BERT V.D. TUUK  ASSEN

76  JELLE VARWIJK  DE WILP

77  JEFFRIE VAN DER VELDE  KROPSWOLD

78  ARD VENEMAN  GRONINGEN

79  BRAM VERWEIJ  HAREN GN

80  SJOERD VISSER  BURGUM

81  BERDEN DE VRIES  GIETERVEEN

82  HARM DE VRIES  BUITENPOST

83  HERMEN VAN DER WAL  URK

84  JORIAN WALS  KANTENS

85  ANDRIES WEENING  HARKEMA

86  BRAM WEGTER  GRONINGEN

87  ARNOLDUS VAN DER WERFF  GRONINGEN

88  JACOB-JAN VAN DER WIELEN  GRONINGEN

89  FRANK WIERSTRA  BURGUM

90  MARTIJN WIETZES  ZUIDWOLDE

91  GERARD WINDHOUWER OOSTZAAN

92  RAMON ZWIGGELAAR  ERICA

 

SAMENSTELLING JURY:

FUNCTIE             NAAM               DISTRICT

VOORZITTER/WEDSTR   KOOS FEIKEN        NOORD

WEDSTRIJD COMM      DAAN BRAND         NOORD

AANKOMSTRECHTER     JACOB NIEBORG      NOORD

SECRETARIS          THEO JURRIENS      NOORD

COMMISSARIS 1       LINEKE KERSTHOLT   NOORD

COMMISSARIS 2       SJOERD VALKENBURG  NOORD

SPEAKER             ANDRIES NIEUWENHUIS

RONDE-MISS          LEONIE HEEMSTRA

DE WEDSTRIJD WORDT VERREDEN ONDER DE REGLEMENTEN VAN DE K.N.W.U.